آفتاب سوختگی در اتومبیل و نحوه رفع آن
صددرصد با واژه آفتاب سوختگی در اتومبیل و نحوه رفع آن در اتومبیلها آشنا هستید و به گوشتان خورده است. هر شخصی که مالک یک خودرو محسوب میشود، دوست دارد ماشینی زیبا و بدون نقص داشته باشد. درست است که ظاهر یک خودرو و رنگ آن هیچ تاثیری در کیفیت رانندگی نداشته و از آن نمیکاهد. اما اغلب افراد به ظاهر خودروی خود اهمیت داده و دوست دارند همیشه ظاهری زیبا و براق داشته باشد و چشم هر بینندهای را به خود جلب نماید.
عوامل زیادی وجود دارند که مانع از زیبا ماندن خودرو میشوند. یک ماشین نو را تصور کنید که در پشت ویترین نمایشگاه اتومبیل خودنمایی میکند و چشم فرد را خیره میکند. اما این سوال پیش میآید که آیا این خودرو تا آخر عمر خود به همین شکل براق باقی خواهد ماند و تنها تصادف و و آتش سوزی یا اتفاق هایی از این دست موجب تغییر ظاهری خودرو میشود؟ آیا عوامل طبیعی و محیطی که فرد در آنها هیچگونه دخل و تصرفی ندارد در تسریع روند این تخریب تاثیر گذار است؟ متاسفانه باید در پاسخ به این سوال بگوییم که عوامل زیادی همچون نور مستقیم خورشید و اشعه آن، آلودگی هوا، کثیف ماندن سطح خودرو و مواردی از این دست موجب تخریب رنگ خودرو و در نهایت موجب نمایان شدن ظاهر ناپسند خودرو میشود.
چگونه از آفتاب سوختگی پیشگیری کنیم؟
جمله معروف “پیشگیری بهتر از درمان است” را شنیده اید!!! و بدون شک با معنای آن آشنا هستید. در صورتی که بخواهید از وقوع یک اتفاق پیشگیری کنید علاوه بر اینکه هزینه کمتری را پرداخت میکنید از وقوع آن اتفاق نیز جلوگیری کرده و مانع اتلاف زمان و هزینه اضافی خواهید شد. در این مقاله قصد داریم چندین روش پیشگیری از وقوع آفتاب سوختگی و تغییر و تحلیل رنگ در اتومبیل را بررسی کنیم و مانع وقوع این اتفاق شویم.
پس در ادامه با ما همراه باشید تا با این موارد بیشتر آشنا شویم:
1- خودروی خود را در زیر آفتاب پارک نکنید!
اغلب اوقات افراد خودروی خود را طولانی مدت در زیر نور مستقیم آفتاب قرار میدهند بدون اینکه به این امر واقف باشند که ممکن است به خودروی خود آسیب زده و از قیمت آن بکاهند و ظاهر زیبا و درخشان را از آن بگیرند. نور خورشید قادر به از بین بردن رنگ سطح ماشین شده و میتواند پیوند مولکولی آن را از بین ببرد و در سطح خودرو رنگ پریدگیهایی ایجاد نماید. بنابراین بهتر است خودرو را در محلهایی که دور از تابش مستقیم نور آفتاب قرار داده و مانع از بین رفتن رنگ خودرو و اکسیده شدن آن توسط اشعه نور خورشید شویم.
2- نمک
شاید برای شما هم جالب باشد اما نمک میتواند موجب از بین رفتن رنگدانههای خودرو شده و رنگ آن را تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند و در فصل زمستان برای اینکه از لغزندگی جادهها جلوگیری شود و مانعی بر تصادفات و لغزندگی جاده گردد از نمک استفاده میشود حال این نمک ممکن است بر روی سطح خودرو نشسته و به مرور زمان رنگ خودرو را اکسیده کند. توصیه میشود در فصل زمستان و در صورتی که در این جادهها تردد دارید با یک دستمال و کمی آب سطح خودروی خود را تمیز کرده و این نمکها را بشویید.
3- شست و شوی خودرو
مراقبت از خودرو و شستشوی منظم آن و از بین بردن آلودگیهای سطحی میتوانند به شما کمک کند تا آفتاب سوختگی و تخریب رنگ سطح خودروی خود را به تاخیر بیندازید. استفاده از موادی که به عنوان پوشش سطحی از رنگ خودرو استفاده میشود مانند پوشش نانو سرامیک، واکس، اسپریها و مواد مشابه که در بازار وجود دارد، میتواند این روند تخریب را تا حد زیادی به تاخیر انداخته و در مواردی از آن پیشگیری کند.
4- نوع رنگ ماشین
در ابتدا از رنگهای تک لایه برای پوشاندن سطح خودروها استفاده میشد. طبیعتا این رنگها میزان آسیب پذیری زیادی داشته و تحمل پذیری آنها در برابر عوامل خارجی بسیار پایین بود. اما پس از گذشت زمان رنگهای دو لایه و چند لایه با مقاومت بالاتر روی کار آمدند که در آنها از یک لایه پوششی و محافظتی در سطح رنگ خودرو استفاده میشد و آن را از عوامل بیرونی حفظ میکرد و به رنگ، دوام و ماندگاری طولانی مدتی میبخشید. مسلماً خودرویی که از رنگ دو لایه در آن استفاده شده، در برابر آفتاب سوختگی نیز بسیار مقاومتر بوده و دیرتر موجب از بین رفتن رنگدانههای آن میشود.
5- آلودگی هوا
یکی دیگر از عواملی که میتواند از درخشندگی رنگ خودرو کاسته و آن را کدر کند آلودگی هوا و ذرات معلق و اسیدی در آن میباشد. بارانهای اسیدی نیز نقش بسیار مهمی را در از بین بردن رنک و تجزیه شدن آن دارند و تا حد قابل توجهی این روند را تسریع میبخشند.
6- استفاده از کاور خودرو
همانطور که قبلا نیز اشاره شد بهتر است خودرویتان را زیر نور آفتاب پارک نکنید. اما خب بعضی مواقع ناچار به انجام این کار هستید و چارهای وجود ندارد! در صورتی که مجبور به پارک خودرو خود در زیر نور آفتاب هستید میتوانید از یک کاور کمک بگیرید تا از تابش مستقیم نور خورشید به سطح اتومبیل خودداری کرده و مانع از اکسیده شدن رنگ شوید.
7- فضولات پرندگان و شیره درخت
بهتر است زمانی که خودرو خود را در زیر درخت پارک میکنید، حواستان به فضولات اسیدی پرندگان و شیره درختان باشد. در صورتی که با این موارد مواجه شدید، سطح خودرو را شسته و آن را از آلودگیها پاک نمایید البته میتوانید از کارواش برای تمیزتر شدن خودرو از آلودگیها کمک بگیرید.
رعایت تمامی موارد فوق و دقت به آنها به شما این امکان را میدهد تا از تحلیل رفتن رنگ خودرو و آفتاب سوختگی آن جلوگیری کنید و یک خودروی زیبا و درخشان داشته باشید که از دیدن آن لذت میبرید. همه موارد گفته شده یک راه حل پیشنهادی برای پیشگیری محسوب میشوند اما در صورتی که دچار این مشکل شدهایم چه کار باید انجام دهیم؟ و یا اینکه اصلا راه حلی وجود دارد که بتوان پس از رو به رو شدن با این مشکل نسبت به رفع آن اقدام کرد؟ ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که آفتاب سوختگی خودرو شما در چه مرحلهای است و تا چه میزان به کیلر و رنگ خودرو آسیب رسانده و سپس نسبت به ترمیم و رفع آن اقدام نمود.
انواع آفتاب سوختگی و رفع آن
در صورتی که آفتاب سوختگی اتفاق بیفتد باید نسبت به رفع آن اقدام کنیم و قبل از اینکه بیشتر شود آن را بهبود داد. آفتاب سوختگی را میتوان بر اساس شدت و آسیبی که به رنگ و خودرو وارد میکند به 2 دسته کلی تقسیم نمود:
1- آفتاب سوختگی سطحی
این دسته را میتوان جزو دسته قابل ترمیم قرار داد. در این دسته به اصطلاح میگویند سطح مات شده اما به شوره نرسیده است. در واقع در این دسته پوشش سطحی رنگ یا همان کیلر از بین رفته است و سطح شروع به تغییر رنگ و یا همان مات شدن کرده است. بهتر است در این حالت سریعا وارد کار شده و تا زمانی که آفتاب سوختگی پیش روی نکرده است نسبت به رفع آن اقدام نمایید. در این حالت باید با پولیش کردن و سرامیک خودرو به رفع این مشکل پرداخت. البته باید مراقب باشید که نزد یک فرد متخصص رفته و از او برای انجام این کار کمک بخواهید.
2- آفتاب سوختگی عمقی
خود این دسته بسته به نوع آفتاب سوختگی و شدت آن به دو دسته تقسیم میشود: در دسته اول احتمال بهبود 50 درصد میباشد و نمیتوان گفت که به صورت کامل اثرات مخرب آفتاب سوختگی از بین میرود و تنها میتوان هالهای از آن را از بین برد در این حالت در واقع سطح هم مات شده و هم شورههای ریز مشاهده میشود و در اصطلاح عامیانهتر کیلر بلند شده است.
اما اگر شدت آفتاب سوختگی بیش از اندازه باشد دیگر نمیتوان کاری انجام داد و در اصطلاح عامیانه آن را غیر قابل بهبود مینامند. در این دسته به آستر رسیدهایم و دیگر کاری نمیتوان انجام داد و باید بدنه خودرو مجددا رنگ شود.
البرز خودرو به عزیزانی که این مقاله را مطالعه نمودید توصیه میکند برای حفظ سلامت خودرو و تامین زیبایی آن موارد پیشگیرانه را رعایت کرده و در صورت بروز آفتاب سوختگی در اتومبیل سریعا وارد عمل شوید. تیم ما با برگزاری کلاس های آموزشی تشخیص رنگ و کارشناسی خودرو، کاور خودرو و بادیفنس، صافکاری پی در آر و…. در کنار شماست تا به حرفه ای شدن نزدیک و نزدیکتر شوید.
سلام،همه آفتاب سوختگی هارو میشه از بین برد؟
با سلام و عرض ادب خدمت شما:
در پاسخ باید عرض کنم که بسته به میزان آفتاب سوختگی و شدت و آسیبی که به کیلر و رنگ وارد شده است، پروسه ترمیم میتواند کار مشکلی بوده و در برخی مواقع نیز غیر قابل ترمیم باشد. بهتر است با مشاهده کوچکترین نشانههای آفتاب سوختگی دست به کار شده و نسبت به رفع آفتاب سوختگی اقدام نمایید تا هم هزینه کمتری پرداخت کنید و هم نتیجه بهتری بگیرید.
ببخشید،اگر کاور هم داشته باشه بدنه ماشین باز هم دچار آفتاب سوختگی میشه؟
با سلام خدمت آقای چگینی… استفاده از کاور تا حد زیادی میتواند از ایجاد آفتاب سوختگی جلوگیری کرده و بروز آن را به تعویق بیاندازد اما نمیتواند مانعی برای عدم بروز آن شود. بهتر است متن بالا را به دقت مطالعه نمایید
سلام… من یه پژو دارم که رو سقفش آفتاب سوختگی ایجاد شده بود ولی الان رو کاپوتشم کم کم داره رنگ رفتگی ایجاد میشه به نظرتون قابل ترمیم هست؟!
با سلام خدمت خانم محمدی… برای رفع بهتر است سریعا وارد عمل شده و از واکس و پولیش استفاده کنید
خیلی ممنون از راهنماییتون?